"Leerlingen van het Coornhert Gymnasium tijdens een les van Stijn Donders Sensei."

Aikido op het Coornhert Gymnasium

In maart en april 2013 heeft Stijn Donders sensei samen met zijn leerlingen Stefan Gielliet en Chris Milev enkele kennismakingslessen aikido verzorgd op het Coornhert Gymnasium in Gouda. Deze lessen waren onderdeel van het lesprogramma 'zelfverdediging' van de sectie Lichamelijke Opvoeding. Dit lesprogramma is bedoeld om alle derde klassen van het Coornhert eens te laten kennismaken met verschillende 'martial arts'. Van boksen tot aikido!

De samenwerking tussen het Coornhert en Dojo Shinto Ryu is van beide zijden goed bevallen. Onze conclusie: aikido past goed bij Coornhert-leerlingen. Enerzijds omdat zij met aikido zowel geestelijk als fysiek beter hun mannetje kunnen staan. Anderzijds omdat de leerlingen snel de kern van de oefeningen door hebben en aan de basisprincipes van aikido invulling kunnen geven.

Wat ons betreft smaakt deze kennismaking naar meer. We hopen dat ge´nteresseerde Coornhert-leerlingen nog een paar keer gratis mee komen trainen in onze reguliere lessen. De samenwerking met het Coornhert wordt zeker vervolgd!

terug ...