Welkom op de website van Aikido Dojo Shinto Ryu

 

Aikido is een Japanse martial art waarin je werkt aan zelfbehoud en zelfontwikkeling. Het is een moderne krijgskunst met efficiënte, effectieve gevechtstechnieken. In aikido is geen competitie; je werkt in de lessen aan jouw persoonlijke groei in fysieke en geestelijke weerbaarheid. Het enige gevecht dat echt de moeite waard is, is het gevecht met jezelf!

Bij Aikido Dojo Shinto Ryu in Gouda beoefenen we aikido op traditionele wijze. Traditioneel aikido betekent dat we zo dicht mogelijk bij de uitgangspunten blijven van O’ Sensei, de grondlegger van aikido. We hebben een bijzonder directe link met de bron van aikido: O' Sensei was de meester van Nobuyoshi Tamura shihan, Tamura shihan was de meester van Alain Peyrache shihan en Peyrache shihan is de meester van Stijn Donders sensei - onze leraar. We besteden in onze lessen aandacht aan de verbindende thema’s van aikido: traditie, filosofie en effectiviteit.

Aikido is door bijna iedereen te beoefenen. Ben je 14 jaar of ouder en wil je eens kennismaken met ons en ons aikido? Kom dan gratis een paar keer meedoen met onze lessen. Mail of bel je even van tevoren? We zien uit naar je komst! 

De dojo is in juli en augustus gesloten. Als het weer goed is en er is voldoende animo, worden er buiten op woensdagavond nog wel wapentrainingen gegeven. Plaats en tijd: het grasveld bij de speeltuin in De Goudse Hout, om 19.30 uur. Meedoen? Neem dan even per e-mail of telefoon contact op.

Wil je eens meedoen met een les of heb je andere vragen? Meld je dan bij Stijn Donders sensei:

Wij trainen in onze dojo op de Johan den Haenstraat 61 in Gouda op:

  • maandag van 19.30 tot 21.00 uur
  • woensdag van 19.30 tot 21.00 uur