Elke Senpai was ooit een Kohai

- Danny van der Pol -

Beginners info

Informatie over de Aikido lessen

Lestijden: maandag- en woensdagavonden van 19:30 tot 21:00
Gesloten in de schoolvakanties
Buitentrainingen in juli en augustus

Tarief: t/m 13 jaar 25 euro per maand, vanaf 14 jaar 30 euro per maand, 10 maanden in het jaar Bij betaling per jaar ineens voor 1 september krijgt de leerling 10% korting; de lesgelden worden dan respectievelijk 225 euro en 270 euro per jaar.

Leeftijd: vanaf 10 jaar.

Adres
Ton Winkelman Zaal
Johan den Haenstraat 61
2806 DK
Gouda

Je Eerste Les

Iedereen behoort op zijn minst 20 minuten van te voren aanwezig te zijn. Op die manier is er genoeg tijd om om te kleden en de matten klaar te leggen voor de les.

Voor de proeflessen volstaat een t-shirt, trainingsbroek en slippers. Je kan een paar keer vrijblijvend meedoen om zeker te weten of je daadwerkelijk door wilt gaan. Nadat deze keuze is gemaakt kan men zich inschrijven.

Iedere leerling behoort na inschrijving een Japanse Gi aan te doen in de les en de wapens te bezitten om aikido te bestuderen. Deze materialen zijn via de dojo te verkrijgen, maar kunnen uiteraard ook elders verkregen worden.

Dojo etiquette

In Japan heeft men door de jaren heen altijd een gedisciplineerde wijze van leven gehad. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds aan de orde.

In de dojo zijn er regels, een etiquette, die men zich eigen maakt om de sfeer plezierig en ordelijk te maken. Deze regels zijn niet anders dan de regels die iemand in zijn eigen huis heeft. Standaard fatsoen en beleefdheid hoort daarbij. Een dojo waar de etiquette correct wordt gevolgd zal een ideale leeromgeving zijn voor de krijgskunst die zij daar willen bestuderen.

Omdat westerse mensen niet tot nauwelijks in contact komen met deze vorm van etiquette zijn hier 2 documenten over de wijze waarop men zicht dient te gedragen in de dojo.

Klik op onderstaande links om de volgende documenten te downloaden:

(2011-09-06)

 

Klik hier om terug te gaan naar de artikelen.